KREDITNO POSREDOVANJE

Search
Close this search box.

Informacije o kolačićima

1. Općenite informacije o kolačićima

Kolačići su male datoteke koje sadrže slova i brojeve koje mogu biti postavljene na vaš uređaj kad posjetite web-mjesto ili upotrebljavate aplikaciju. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo poboljšali vaše iskustvo na našoj platformi pamćenjem vaših preferencija. Bez upotrebe kolačića vaše će iskustvo na našoj platformi biti manje uslužno za korisnika. Pročitajte ove informacije o kolačićima, kako se upotrebljavaju, koje su vrste i kako ih možete blokirati.

2. Upotreba kolačića na ovim web stranicama

• Za upravljanje postavkama i poboljšanje određenih značajki na našoj platformi. To može npr. obuhvaćati prikupljanje podataka o datumu i vremenu vašeg posjeta
• Za poboljšanje mjera sigurnosti i sprječavanje prijevara
• Zbog analize načina pristupanja našoj web stranici, kako se web stranica upotrebljava i njezine performanse. Spomenute informacije upotrebljavamo za održavanje, upravljanje i neprekidno poboljšavanje naših usluga i korisničkih iskustava.
• Kako bismo vam mogli pružiti relevantne oglase. Zbog toga što kolačići pomažu regulirati oglase koje vam se prikazuju i mogu mjeriti njihovu učinkovitost.

3. Primjeri kolačića koje upotrebljavamo

Sesijski kolačić

postoji u privremenoj memoriji dok korisnik pregledava i navigira kroz site. Nastaje kada prilikom stvaranja kolačića nije određen datum njegova isteka. Internetski preglednici obično izbrišu sesijski kolačić kada ih korisnik zatvori.

Trajni kolačić

Kao što im i ime govori, po trajanju “nadmašuje” onaj sesijski. Ako kolačić ima svoj rok trajanja (Max-Age) podešen na 1 godinu, tada bi se unutar godinu dana serveru slala izvorna vrijednost u kolačiću, svaki put kada bi korisnik posjetio server. Ovo se može koristiti za snimanje važnih djelića informacija poput toga kako je korisnik izvorno dospio na site. Zbog ovog razloga zovu se i kolačići za praćenje (tracking cookies).

Kolačići trećih strana

Kolačići tzv. prve strane su kolačići podešeni s istom domenom (ili pod-domenom) koja je prikazana na adresnoj traci internetskog preglednika. S kolačićima trećih strana je suprotno, podešeni su s domenama drukčijim od one koju možete vidjeti u adresnoj traci.

Kolačići partnera za statistiku i analizu web stranice

Radi boljeg razumjevanja kako koristete našu web stranicu, radimo s raznim partnerima za analitiku (Google i Facebook) stoga im dopuštamo da upotrebljavaju vaše kolačiće. Za više informacije o kolačićima partnera za statistiku i analizu možete pronaći na sljedećim poveznicama:

Naša platforma također upotrebljava dodatke trećih strana u obliku gumba za „sviđa mi se“ na Facebooku. Pomoću ovog gumba omogućujemo lakši pristup našim ponudama i informacijama koje se nalaze na platformi Facebook.com u obliku stranice za naše poduzeće.

4. Blokiranje ili onemogućavanje kolačića

Vaš internet preglednik uglavnom će pružiti informacije o postavkama kolačića. Na sljedećim poveznicama možete se informirati kako odbiti, izbrisati ili blokirati kolačiće.

5. Kontaktirajte nas

Za dodatne informacije možete nam se obratiti putem kontakata na stranici KONTAKT I LOKACIJA

Internetske stranice NITOR GRUPE koriste kolačiće kako bi osigurale što bolje korisničko iskustvo. Za korištenje i nastavak pregleda kliknite na gumb “SLAŽEM SE”. Informacije o kolačićima možete pročitati na Informacije o kolačićima.