KREDITNO POSREDOVANJE

Search
Close this search box.

APN subvencionirani krediti 2022 | Proces, uvjeti i prijava

17.01.2022

APN subvencionirani krediti su mjera pomoći Vlade Republike Hrvatske kojom se hrvatskim državljanima olakšava stambeno zbrinjavanje kroz otplatu dijela stambenog kredita.

APN subvencionirani stambeni krediti - 2022
APN subvencionirani stambeni krediti - 2022

Uvjeti subvencioniranja uređeni su Zakonom o subvencioniranju stambenih kredita i Naputkom o načinu rada Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u provedbi Zakona o subvencioniranju stambenih kredita.

Sadržaj:

Tko obrađuje i odobrava APN subvencionirane kredite?

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) raspisala je javni poziv kreditnim institucijama (bankama) koje žele sudjelovati u provedbi zakona te će nakon njihovog odabira s istima biti sklopljeni ugovori.
Odabrana kreditna institucija (najčešće banka i kojoj je predan zahtjev) dužna je u roku od osam dana od dana uredno podnesenog zahtjeva odlučiti ispunjava li podnositelj zahtjeva uvjete za davanje kredita. Zahtjevi se zatim dostavljaju Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama a Odluku o odobravanju subvencioniranja kredita donosi Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama nakon što uvidom u odluku i dokumentaciju utvrdi da su za to ispunjeni svi zakonski propisani uvjeti.

APN subvencionirani krediti

Stopa odobrenih predmeta za subvencionirane kredite iznosi:

0 %

Uvjeti za dobivanje APN subvencioniranog kredita

Prijaviti se mogu hrvatski državljani koji nisu stariji od 45 godina te koji, isto kao i njihovi izvanbračni partneri, supružnici i neformalni životni partneri, u vlasništvu nemaju stan odnosno kuću koji su u takvom stanju uporabljivosti da postoje osnovni higijensko-tehnički uvjeti za život, odnosno koji u vlasništvu imaju samo jedan stan ili kuću koji su u takvom stanju uporabljivosti da postoje osnovni higijensko-tehnički uvjeti za život, ali je prodaju radi kupnje veće.

APN Subvencioniranje kredita odobrava se za kupnju stana ili kuće, odnosno za gradnju kuće čija cijena s PDV-om ne prelazi 1500 eura po kvadratu. Cijena može biti veća, ali se u tom slučaju njezina razlika neće subvencionirati

Korisnik subvencije ima obvezu prijave svog prebivališta i prebivališta članova kućanstva navedenih u zahtjevu na adresi kupljenog stana ili kuće, odnosno izgrađene kuće, u roku od 30 dana od dana stupanja u posjed stana ili kuće, u kontinuitetu sve do isteka roka od dvije godine nakon roka subvencioniranja kredita.

Maksimalan iznos koji se subvencionira

Ukupan dio stambenog kredita koji se subvencionira iznosi do

0

Stambeni kredit može biti veći od tog iznosa ali se neće subvencionirati. Također, rok otplate kredita ne smije biti kraći od 15 godina.

Popis banaka i kamatne stope za APN subvencionirane kredite

APN 2022 popis banaka i kamatnih stopa 2022
APN 2022 popis banaka i kamatnih stopa

Koliko iznosi visina subvencije i kako se računa?

Visina APN subvencioniranog kredita ovisi o indeksu razvijenosti mjesta na kojem se nekretnina kupuje odnosno gradi i kreće se od 30 do 51%. Subvencije se dodjeljuju prvih pet godina otpate stambenog kredita. Sukladno Odluci o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti „Narodne novine“ broj 132/17. definirano je 8 skupina u kojoj se nalazi grad ili općina prema indeksu razvijenosti i to:

Važni datumi APN subvencioniranih kredita za 2022 godinu

Proces realizacije APN subvencioniranog kredita

1.

Prijava za kredit:

2.

analiza kreditne sposobnosti i izračun kredita

3.

provjera vaše odabrane nekretnine

4.

prikupljanje papira i dokumenata za stambeni kredit

5.

predaja zahtjeva i dokumentacije u banku

6.

nakon provjere banka šalje zahtjev u APN

7.

odobravanje kredita u APN-u

8.

potpisivanje ugovora o kreditu

9.

isplata kredita u banci

Učlanite se u FACEBOOK grupu:

Kako se prijaviti za APN stambeni kredit (ISPUNI UPITNIK)

APN subvencionirani kredit mogu podići svi kreditno sposobni građani, koji zadovoljavaju uvjete. Ukoliko želite znati imate li sve potrebne uvjete ispunite kratki upitnik ispod i primite poziv za besplatnu analizu vaše kreditne sposobnosti i bez teškoća dođite do željenih informacija.

Ispuni podatke u 1 minutu i realiziraj svoj APN STAMBENI kredit!

Naš tim stručnjaka kontaktirat će vas u najkraćem mogućem roku i na osnovu vaših podataka pronaći će vam najbolji kredit na tržištu.

*slanjem podataka slažete se s uvjetima korištenja stranice i GDPR uredbama.

Izvor: www.apn.hr

Podjelite objavu s prijateljima!

Podijeli na FACEBOOK

KATEGORIJE OBJAVA

NAŠA PREPORUKA

IZDVOJENE OBJAVE

KATEGORIJE OBJAVA

Saznajte koliki iznos kredita možete dobiti na svoju plaću!

Učlanite se u FACEBOOK grupu:

Lajkajte nas na FACEBOOKU!

Saznajte prvi za akcijske ponude i nove objave.

Internetske stranice NITOR GRUPE koriste kolačiće kako bi osigurale što bolje korisničko iskustvo. Za korištenje i nastavak pregleda kliknite na gumb “SLAŽEM SE”. Informacije o kolačićima možete pročitati na Informacije o kolačićima.