KREDITNO POSREDOVANJE

Search
Close this search box.

Zeleni stambeni kredit pravi je izbor za sve ljubitelje prirode

07.02.2022

Zeleni stambeni kredit pojam je koji će zainteresirati sve one osobe kojima je stalo do održivosti na svim razinama njihovog života. Ovakvi krediti zapravo su krediti budućnosti budući da se putem njih ostvaruje mogućnost kupnje, izgradnje ili adaptacije niskoenergetskih kuća koje će u budućnosti vjerojatno biti neophodne s obzirom na sve što se već desetljećima događa na planetu.

Zeleni stambeni kredit
Zeleni stambeni kredit

Odobravanje zelenog stambenog kredita

Zeleni stambeni kredit banke odobravaju klijentima koji žele kupiti, izgraditi, dovršiti ili adaptirati nekretninu energetskog razreda A, A+ i B te za povećanje učinkovitosti stambene nekretnine (ugradnja sustava za korištenje obnovljivih izvora energije). Nekretnine koje spadaju u ove kategorije u budućnosti će imati mnogo niže troškove režija što će posljedično olakšati i otplatu stambenog kredita koji klijent podiže kako bi izgradio ili adaptirao svoj zeleni dom.

Ulaganje u niskoenergetsku nekretninu predstavlja ulaganje ne samo za klijenta koji u njoj planira živjeti već i za banku jer osim predmeta kupnje, nekretnina u stambenom kreditu predstavlja i instrument osiguranja kredita. Plasiranje zelenog stambenog kredita za banku ne predstavlja osobit rizik pa su zbog toga i kamatne stope niže.

Za zelene kredite koji se ugovaraju uz instrument kreditne zaštite (osiguranja) koji je nekretnina, istu je potrebno adekvatno procijeniti od strane procjenitelja ovlaštenog za obavljanje procjena, a elaborat o procjeni tržišne vrijednosti mora sadržavati minimalne elemente navedene u dokumentu.

Ostvarite dodatne pogodnosti

Banke kao prednosti podizanja zelenog stambenog kredita vide kao mogućnost odgode plaćanja kredita pri korištenju rodiljskog dopusta te ugovaranje osiguranja otplate kredita kako bi se u slučaju neželjenih i nepredvidivih situacija mogle podmiriti kreditne obveze. Zeleni stambeni kredit u iznosu 3.400.000 HRK  u može ga podići osoba koja udovoljava sljedeće uvjete:

  • Da se radi o fizičkoj osobi (postojećem i novom klijentu), rezidentu, koji udovoljava uvjetima kreditne sposobnosti banke (moguće je sudužništvo)
  • Da se potražuje financiranje niskoenergetske stambene nekretnine energetskog razreda A, A+ ili B
  • Da se kredit obvezuje podmiriti u roku od 5 do 30 godina

Isplati li se ulagati u energetsku obnovu kuće i podići zeleni stambeni kredit?

Svakako! Ovakvom gradnjom pridonosi se očuvanju prirode i živog svijeta koje je zapravo u današnjem vremenu sve potrebnije s obzirom na trenutno stanje kakvom svjedočimo.

Osim toga, ovakva gradnja dugoročno će značajno smanjiti potrošnju toplinske energije. Ulaganje u troslojne prozore, kvalitetna ulazna vrata, izolirano krovište ili termofasadu neminovno će poboljšati kvalitetu vašeg stambenog prostora, a time i života.

 

Podjelite objavu s prijateljima!

Podijeli na FACEBOOK

KATEGORIJE OBJAVA

NAŠA PREPORUKA

IZDVOJENE OBJAVE

KATEGORIJE OBJAVA

Saznajte koliki iznos kredita možete dobiti na svoju plaću!

Učlanite se u FACEBOOK grupu:

Lajkajte nas na FACEBOOKU!

Saznajte prvi za akcijske ponude i nove objave.

Internetske stranice NITOR GRUPE koriste kolačiće kako bi osigurale što bolje korisničko iskustvo. Za korištenje i nastavak pregleda kliknite na gumb “SLAŽEM SE”. Informacije o kolačićima možete pročitati na Informacije o kolačićima.