KREDITNO POSREDOVANJE

Search
Close this search box.

Zadnji dan prijave za APN bio je 28.04.2023.

01.05.2023

Zadnji dan prijave za APN kredite nam se približio pa su građani svoje zahtjeve mogli poslati još samo 28.4. do 15 sati popodne. Siniša Vresk iz APN-a rekao je da je do sada zaprimljeno 4740 zahtjeva. Podsjećamo, iznos sredstava za ovu godinu je 9,3 milijuna eura za subvencije. Vrsek poručuje da će taj iznos biti dovoljan za sve odobrene zahtjeve.

Zadnji dan prijave za APN

Kao i svake godine, i u 2023. postoji veliki interes za kupnjom nekretnina, a posebice putem APN-a s obzirom na mnoge pogodnosti koje donosi sa sobom. Što se tiče pitanja „Jesu li ovakvi krediti ispunili svoju svrhu?“ , kažu kako svaka država ima neki oblik pomoći za stambeno zbrinjavanje za mlade ljude, a krediti APN-a do sada su se pokazali kao dobra ideja.

Siniša Vrsek dodao je da je najveći interes za APN kreditima za mlade u Zagrebu, ali činjenica je da je u Osječko-baranjskoj županiji do sada dodijeljeno 2475 subvencija.

Zadnji dan prijave za APN:

Potrebno je naglasiti da je u toj županiji rođeno čak 800 djece.

„Cilj ovog programa je bila i demografija zadržavanjem mladih obitelji u RH, rekao je i dodao kako ljudi i dalje traže i kupuju nekretnine i u ruralnim sredinama“, naglasio je.

Ono što se za sada zna o budućnosti ovakvih kredita jest to da je ovo zadnji krug APN-a u ovom obliku, ali to ne znači da više neće biti nikakvih subvencija. Trenutno se čeka kakvu će odluku po tom pitanju donijeti ministarstvo. Većina mladih obitelji koji ove godine nisu uspjeli dobiti APN subvencionirani kredit itekako zanima što će se događati budući da mnoge od njih bez ovih povlastica nekretninu jednostavno ne mogu kupiti.

Martina Matić Škugor iz APN-a poručila je da je primjetno povećan broj transakcija na tržištu nekretnina uvijek u periodu kada je aktualan APN. Transakcije su obično izraženije u prvom kvartalu godine, dok se u kasnijim mjesecima primjećuje pad, a do kraja godine taj pad postaje značajan.

Podjelite objavu s prijateljima!

Podijeli na FACEBOOK

KATEGORIJE OBJAVA

NAŠA PREPORUKA

IZDVOJENE OBJAVE

KATEGORIJE OBJAVA

Saznajte koliki iznos kredita možete dobiti na svoju plaću!

Učlanite se u FACEBOOK grupu:

Lajkajte nas na FACEBOOKU!

Saznajte prvi za akcijske ponude i nove objave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Internetske stranice NITOR GRUPE koriste kolačiće kako bi osigurale što bolje korisničko iskustvo. Za korištenje i nastavak pregleda kliknite na gumb “SLAŽEM SE”. Informacije o kolačićima možete pročitati na Informacije o kolačićima.