KREDITNO POSREDOVANJE

Search
Close this search box.

APN programi u 2021. godini, 4658 obitelji osiguralo je svoj dom

31.01.2022

APN programi pomažu građanima kako bi kroz mjeru subvencioniranja stambenih kredita država pomogla mladim obiteljima pri otplaćivanju dijela podignutog kredita. Subvencionira se kupnja stana ili kuće te gradnja kuće u trajanju od najmanje 5 godina. Otvoreni pozivi građanima koje zanima ova mjera raspisuju se jednom u godini te se mjera uspješno provodi od 2017. godine do danas, a na kraju 2020. godine službeno je poznato da će se mjera provoditi najkasnije do 31.12.2023. godine.

APN programi osiguravaju dom obiteljima
APN programi osiguravaju dom obiteljima

POS program

Do sada je kroz POS program izgrađeno preko 8.200 stanova a priprema se i izgradnja novih. Ukupna investicijska vrijednost stanova u izgradnji iznosi oko 203 milijuna kuna. U 2021. godini izgrađeno je 30 stanova ukupne investicijske vrijednosti 18,3 milijuna kuna. Započela je gradnja 403 stana na još sedam lokacija: Šibenik, Zadar, Baška, Umag, Rovinj, Sveti Filip i Jakov te Kutina.

Zahtjev za APN programe mogu podnijeti građani mlađi od 45 godina

Zahtjev za korištenjem mjere subvencioniranja stambenih kredita putem APN-a mogu podnijeti svi građani koji su u trenutku podnošenja zahtjeva mlađi od 45 godina, a u svom vlasništvu nemaju nekretninu.

Kredit ove vrste odobrava se do najvišeg iznosa kredita od 100.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, a rok otplate ne smije biti kraći od 15 godina. Važno je napomenuti da će visina subvencije koju građanin dobiva ako njegov zahtjev bude prihvaćen ovisiti o indeksu razvijenosti mjesta u kojem namjerava kupiti/graditi nekretninu.

Subvencije se kreću od 30 do 51% iznosa rate kredita s time da najveće subvencije dobivaju građani koji se odluče za kupnju/gradnju u najnerazvijenijim mjestima.

Subvencioniranje stambenih kredita kao demografska mjera

Ovom mjerom država se nada zadržati velik broj mladih i obrazovanih građana unutar svojih granica ne bi li popravila demografsku sliku nacije. Upravo zbog toga, za svako živorođeno ili usvojeno dijete u razdoblju subvencije ta se subvencija produljuje za još dvije godine. Osim toga, produljuje se za još jednu dodatnu godinu po svakom djetetu koje je u trenutku podnošenja zahtjeva za subvencioniranjem mlađe od 18 godina.

APN Programi: Statistički podatci od 2021. godine

U razdoblju od 29.ožujka do 14. svibnja 2021. godine poslano je i obrađeno najviše zahtjeva od početka provođenja ove mjere te je odobreno čak 4 628 subvencija. Ako taj broj dodamo zahtjevima odobrenim od početka stupanja mjere na snagu 2017. godine – možemo utvrditi da je u Republici Hrvatskoj do sada odobreno ukupno 22 022 zahtjeva za subvencioniranjem stambenih kredita.

Izvor: www.apn.hr

Podjelite objavu s prijateljima!

Podijeli na FACEBOOK

KATEGORIJE OBJAVA

NAŠA PREPORUKA

IZDVOJENE OBJAVE

KATEGORIJE OBJAVA

Saznajte koliki iznos kredita možete dobiti na svoju plaću!

Učlanite se u FACEBOOK grupu:

Lajkajte nas na FACEBOOKU!

Saznajte prvi za akcijske ponude i nove objave.

Internetske stranice NITOR GRUPE koriste kolačiće kako bi osigurale što bolje korisničko iskustvo. Za korištenje i nastavak pregleda kliknite na gumb “SLAŽEM SE”. Informacije o kolačićima možete pročitati na Informacije o kolačićima.