KREDITNO POSREDOVANJE

Search
Close this search box.

Stambeni krediti za zaposlene u inozemstvu

14.02.2022

Stambeni krediti za zaposlene u inozemstvu ono je što zanima velik broj naših državljana koji rade izvan granica Lijepe naše. S obzirom na takvu situaciju ne čudi povećana potražnja za stambenim kreditima za zaposlene u inozemstvu budući da, bez obzira na svoje mjesto rada, takvi ljudi često ipak žele posjedovati nekretninu u svojoj matičnoj državi. Nekada se tu radi o primarnoj kući, a nekada o vikendici za odmor.

Stambeni krediti za zaposlene u inozemstvu

Čak i ako u svoju domovinu dolazite na svega par tjedana ili mjeseci lijepo je znati da imate kuću ili stan koji pripada samo vama i u koji se jednog dana možete vratiti ako to izaberete, ako ne prije mirovine, onda barem kada za nju dođe vrijeme. Mnogo se Hrvata odlučuje upravo na taj potez pa zato za vrijeme svog radnog vijeka žele riješiti svoje stambeno pitanje ne bi li si osigurali mirnu mirovinu.

Stambeni krediti za zaposlene u inozemstvu posebna su kategorija kredita koji se mogu koristiti isključivo za stambene namjene – izgradnja, rekonstrukcija, adaptacija ili kupnja kuće ili stana.

Uvjeti koje je potrebno ispuniti kako

Stambeni krediti za zaposlene u inozemstvu odobravaju se s maksimalnim rokom otplate do 30 godina, uz uvjet da tražitelj kredita u trenutku otplate nema više od 72 godine. Rok otplate kredita ovisi o bonitetu klijenta, o tome ima li državljanstvo RH te mjestu na kojem trenutno radi i boravi. Depozit ili učešće u kreditu je obvezan za sve iznose i kreće se od 15%-30% iznosa kredita ili kupoprodajne cijene nekretnine.

Prikupljanje dokumentacije neophodan je korak

Prije podizanja kredita morat ćete sakupiti svu potrebnu dokumentaciju koja se dijeli na osnovnu i kompletnu. Osnovna dokumentacija koristi se za preliminarne provjere kreditne sposobnosti osobe koja želi podići kredita, a kompletna uključuje sve dokumente bez kojih zahtjev nije moguće poslati na odobrenje.

Stambeni krediti za zaposlene u inozemstvu krediti su u čijoj se osnovnoj dokumentaciji nalaze podatci o visini redovnih primanja klijenta, status zaposlenja i prihvatljivost nekretnine koja se kupuje za osiguranje kredita. Najčešće se ovdje radi o ugovoru o radu, platnim listama i vlasničkom listu nekretnine.

Kompletna dokumentacija uključuje predugovor, kreditno izvješće, potvrdu poslodavca, dokumentaciju nekretnine te još neke dokumente ako su potrebni za realizaciju kredita za zaposlene u inozemstvu.

Stambeni krediti za zaposlene u inozemstvu:

Prilikom dizanja kredita doći će do neizbježnih troškova.

1. Procjena nekretnine
2. Solemnizacija ugovorne dokumentacije kredita
3. Osiguranje
4. Porez na nekretninu

(Akcijske ponude kredita mogu zaobići neke od ovih troškova)

Predaj zahtjev za stambeni kredit (upitnik ispod)

Nimalo nas ne čudi ako vam se od svih ovih podataka zavrtjelo u glavi i ne znate od kuda biste krenuli – to nije nikakav problem! Podizanje kredita za zaposlene u inozemstvu pothvat je koji iziskuje mnogo koncentracije i znanja, ali nije nešto kroz što morate prolaziti sami. Kako biste kredit realizirali brzo i efikasno kontaktirajte nas i naši će vam ljubazni savjetnici pomoći u ostvarenju željenog kredita.

Naš tim stručnjaka kontaktirat će vas u najkraćem mogućem roku i na osnovu vaših podataka pronaći će vam najbolji kredit na tržištu.

*slanjem podataka slažete se s uvjetima korištenja stranice i GDPR uredbama.

Podjelite objavu s prijateljima!

Podijeli na FACEBOOK

KATEGORIJE OBJAVA

NAŠA PREPORUKA

IZDVOJENE OBJAVE

KATEGORIJE OBJAVA

Saznajte koliki iznos kredita možete dobiti na svoju plaću!

Učlanite se u FACEBOOK grupu:

Lajkajte nas na FACEBOOKU!

Saznajte prvi za akcijske ponude i nove objave.

Internetske stranice NITOR GRUPE koriste kolačiće kako bi osigurale što bolje korisničko iskustvo. Za korištenje i nastavak pregleda kliknite na gumb “SLAŽEM SE”. Informacije o kolačićima možete pročitati na Informacije o kolačićima.