KREDITNO POSREDOVANJE

Search
Close this search box.

Stambeni krediti za mlade koje počinju samostalan život

10.01.2022

Stambeni krediti za mlade osobe koje se odlučuju za početak samostalnog života odobravaju se za kupnju ili izgradnju nekretnine. Ovakav tip kredita (APN) odobrava se i za uređenje i adaptaciju nekretnine, dok se krediti za adaptaciju, refinanciranje postojećih stambenih kredita i kupnju stanova u izgradnji ne subvencioniraju se ovom vrstom kredita.

Stambeni krediti za mlade
Stambeni krediti za mlade!

Krediti uz državnu subvenciju odobravaju se tražiteljima kredita čije je prebivalište u Republici Hvatskoj, a koji u trenutku podnošenja zahtjeva nemaju navršenih 45. godina života niti u vlasništvu imaju useljivu nekretninu.

Banke koje sudjeluju u programu:

Većina banki kao i ZABA, PBZ, Erste, HPB, RBA, OTP sudjeluju u APN programu subvencioniranih stambenih kredita.

Ono što je važno kada se prijavljujete za ove kredite je da već znate za koju nekretninu želite sklopiti ugovor o kupoprodaji te da imate na umu da se subvencija odnosi na iznos do 100.000 EUR, a ako želite podići veći  iznos, i dalje možete koristiti subvencionrani dio, ali samo do limita.

Subvencioniranje se provodi sukladno Zakonu o subvencioniranju stambenih kredita (NN 65/17, 61/18 66/19) te je za isti odgovorna agencija. Općenito, subvencioniranje stambenih kredita mjera je Vlade Republike Hrvatske u svrhu olakšavanja stambenog  zbrinjavanja kroz subvencioniranje dijela otplate stambenih kredita kako bi se mladim ljudima i obiteljima pomoglo da dođu do svoje prve nekretnine.

Ostvarivanje prava na subvencije stambenog kredita mjera je koja smanjuje troškove realizacije kredita i koja je vremenski i financijski ograničena do iznosa namijenjenog za tu svrhu u državnom proračunu RH.

Stambeni krediti za mlade subvencioniraju se u dijelu ukupnog iznosa kredita i to do iznosa kunske protuvrijednosti 1.500 EUR/m2 s PDV-om odnosno do iznosa 100.000 EUR, za rokove otplate koji nisu kraći od 15 godina, a ovisno o pripadnosti nekretnine prema stupnju razvijenosti grada ili općine,  postotak subvencioniranja stambenih kredita kreće se u rasponu 30 do 51%.

Rokovi prijave za stambeni kredit za mlade u 2022.

Ukoliko želite stambeni kredit za mlade uz državnu subvenciju podnosite ga inače u bankama s kojima Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) ima ugovor o davanju subvencioniranih kredita. Za 2022. godinu previđa se da će agencija zaprimati predmete u proljeću 2022. Za 2022. APN ima na raspolaganju 50tak milijuna kuna. 

S obzirom na ovaj rok prijave, još vam ostaje dovoljno vremena da razmislite kakav kredit želite podići te da se kod naših iskusnih agenata informirate o svim koracima koje je potrebno provesti prije i za vrijeme realizacije ovakvih kredita.

Sve o APN subvencioniranim stambenim kreditima za mlade:

Podjelite objavu s prijateljima!

Podijeli na FACEBOOK

KATEGORIJE OBJAVA

NAŠA PREPORUKA

IZDVOJENE OBJAVE

KATEGORIJE OBJAVA

Saznajte koliki iznos kredita možete dobiti na svoju plaću!

Učlanite se u FACEBOOK grupu:

Lajkajte nas na FACEBOOKU!

Saznajte prvi za akcijske ponude i nove objave.

Internetske stranice NITOR GRUPE koriste kolačiće kako bi osigurale što bolje korisničko iskustvo. Za korištenje i nastavak pregleda kliknite na gumb “SLAŽEM SE”. Informacije o kolačićima možete pročitati na Informacije o kolačićima.