KREDITNO POSREDOVANJE

Search
Close this search box.

Rast cijena nekretnina u Hrvatskoj, u EU cijene padaju

17.04.2023

Rast cijena nekretnina u Hrvatskoj zapravo nije nova vijest, ali ono što zabrinjava građane zapravo je njihov rekordan rast. Posebno kada se u obzir uzme činjenica da prvi put u nekoliko godina više država EU doživljava pad cijena nekretnina. Hrvatska je u zadnja tri mjeseca 2022. godine bila apsolutni rekorder u EU prema rastu cijena, a što je još gore, jedna je od rijetkih zemalja u kojima rast ubrzava. Kada se uključe posljednji podaci, Hrvatska se nalazi na drugom mjestu u EU po rastu cijena nekretnina na godišnjoj razini što nikoga ne veseli.

Rast cijena nekretnina u Hrvatskoj

Iako je u cijeloj EU došao kraj periodu poskupljenja nekretnina (u nekima čak dolazi do drastičnog pojeftinjenja), u Hrvatskoj su cijene nekretnina sve veće. Agenti za nekretnine tijekom prošle godine nisu očekivali da će rast cijena prestati, a kako se čini situacija se ni u budućnosti neće mijenjati. Naravno, ovi podatci ne ulijevaju nadu građanima koji bi se željeli upustiti u kupnju nekretnine.

Rast cijena nekretnina u Hrvatskoj:

Ovo osobito vrijedi za mlađe ljude koji jednostavno ne posjeduju sredstva kojima bi mogli financirati kupnju sve skupljih kuća ili stanova.

Moguće rješenja ovog problema za mlade ljude, ispod 45 godina, jesu APN subvencionirani krediti koji se trenutno nalaze u fazi obrade i odobrenja. Ovo su krediti s kojima su većina mladih ljudi upoznati i bez kojih kupnja prve nekretnine za njih ne bi uopće bila moguća.

Podsjetimo, APN subvencionirani krediti namijenjeni su mladim osobama i obiteljima koji kupuju svoju prvu nekretninu. Ovo su krediti koje sufinancira država što znači da u prvih 5 godina otplate kredita korisnik kredita ne plaća cjelokupni iznos rate. Ovisno o stupnju razvijenosti mjesta u kojem se nekretnina gradi ili kupuje određuje se i maksimalna subvencija koja se kreće između 30 i 51 %.

Nadamo se da će ova mjera i ove godine osigurati topli dom brojnim obiteljima i barem malo popraviti trenutnu sliku koja malo kome ide u prilog.

Podjelite objavu s prijateljima!

Podijeli na FACEBOOK

KATEGORIJE OBJAVA

NAŠA PREPORUKA

IZDVOJENE OBJAVE

KATEGORIJE OBJAVA

Saznajte koliki iznos kredita možete dobiti na svoju plaću!

Učlanite se u FACEBOOK grupu:

Lajkajte nas na FACEBOOKU!

Saznajte prvi za akcijske ponude i nove objave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Internetske stranice NITOR GRUPE koriste kolačiće kako bi osigurale što bolje korisničko iskustvo. Za korištenje i nastavak pregleda kliknite na gumb “SLAŽEM SE”. Informacije o kolačićima možete pročitati na Informacije o kolačićima.