KREDITNO POSREDOVANJE

Search
Close this search box.

Prosječan iznos APN kredita koji se traži u 2023.

03.04.2023

Prosječan iznos APN kredita koji se traži od početka zaprimanja zahtjeva iznosi oko 80 000 eura, točnije 80 787 eura. Ovaj podatak dobiven je nakon što je obrađeno 150 poslanih zahtjeva iz koji se daje naslutiti da je za kupnju kuće ili stana u Hrvatskoj trenutno potrebno izdvojiti oko ovog iznosa. Još jedan podatak koji se može iščitati iz ovih 150 obrađenih zahtjeva jest to da je prosječan rok otplate koji su korisnici tražili 22 godine.
Prosječan iznos APN kredita

Saznajemo još neke zanimljive činjenice:

  • Prosječna dob korisnika kredita je 32 godine
  • Efektivna kamatna stopa (EKS) iznosi prosječno 3,07 % godišnje
  • Nominalna kamatna stopa (NKS) iznosi prosječno 3,15% godišnje
  • Iznos prosječnog mjesečnog anuiteta koji korisnici otplaćuju je oko 439 eura, a od toga mjesečna subvencija iznosi oko 153 eura
  • Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) potpisala je ugovore s 12 banaka za 2023. godinu

Ova popularna demografska mjera proteklih je godina rezultirala povećanim podizanjem kredita kada su u pitanju mladi ljudi. Budući da država subvencionira plaćanje kredita prvih 5 godina (+ dodatne 2 godine za svako posvojeno ili živorođeno dijete) nabavljanje vlastitog doma mladim je obiteljima itekako olakšano. Zapravo, mnogi od njih si bez ove mjere kuću ili stan ne bi bili u mogućnosti priuštiti još mnogo godina. 

Prosječan iznos APN kredita:

Od Agencije se doznaje kako je mjera pomogla oko 30 000 mladih obitelji u proteklim godinama, a u tim je obiteljima rođeno čak 6426 djece.

Prema ovim podatcima možemo samo zaključiti kako je APN subvencionirani kredit odličan način na koji država potiče mlade obitelji da svoju sreću grade u Hrvatskoj, umjesto da ju traže u drugim državama Europske Unije.

 

Napominjemo da je slanje zahtjeva za subvencijama počelo 20. ožujka, a trajat će do onog trenutka kada se potroše planirana sredstva koja ove godine iznose 9,3 milijuna eura.

Podjelite objavu s prijateljima!

Podijeli na FACEBOOK

KATEGORIJE OBJAVA

NAŠA PREPORUKA

IZDVOJENE OBJAVE

KATEGORIJE OBJAVA

Saznajte koliki iznos kredita možete dobiti na svoju plaću!

Učlanite se u FACEBOOK grupu:

Lajkajte nas na FACEBOOKU!

Saznajte prvi za akcijske ponude i nove objave.

Internetske stranice NITOR GRUPE koriste kolačiće kako bi osigurale što bolje korisničko iskustvo. Za korištenje i nastavak pregleda kliknite na gumb “SLAŽEM SE”. Informacije o kolačićima možete pročitati na Informacije o kolačićima.