KREDITNO POSREDOVANJE

Search
Close this search box.

Prijave za APN možete poslati od 20. ožujka 2023. godine

13.03.2023

Prijave za APN kredite službeno možete početi slati odabranim bankama već za nekoliko dana, točnije od 20. ožujka. Oglas o početku subvencioniranja stambenih kredita i ova informacija objavljeni su u srijedu, 8. ožujka. Sada se zna i to da će javni poziv građanima ostati otvoren oko mjesec dana tj. dok god državna sredstva za subvencije nisu potrošena. Procjenjuje se da će za ovu godinu biti potrebno izdvojiti oko 9,3 milijuna eura, što odgovara broju od oko 5.800 zahtjeva.

Prijave za APN

Ovu mjeru moći će iskoristiti svi građani Republike Hrvatske mlađi od 45 godina i koji u svom vlasništvu nemaju stan ili kuću, a ispunjavaju uvjete banke za dobivanje kredita. Subvencioniranje kredita odobrava se za kupnju stana ili kuće ili gradnju kuće do najviše 1.500 eura po metru kvadratnom. To znači da je najviši iznos kredita koji možete podići do 100.000 eura.

Prijave za APN:

Rok otplate kredita ne smije biti kraći od 15 godina.

Subvencija države dodjeljuje se za prvih 5 godina otplate kredita, uz mogućnost produženja od dvije godine za svako živorođeno, odnosno usvojeno dijete u razdoblju subvencioniranja kredita. Produženje subvencija prema djeci omogućeno je i za obitelji koje već imaju djecu u trenutku podnošenja zahtjeva, ali i u slučaju da podnositelj zahtjeva ili član njegove obitelji ima invaliditet veći od 50 %.

Visina subvencije kredita ovisi o indeksu razvijenosti mjesta na kojem se nekretnina kupuje, odnosno gradi, te se kreće od 30 do 51 % iznosa rate kredita. Krediti će se subvencionirati u postotku s obzirom na indeks razvijenosti grada ili općine u kojoj se nekretnina gradili kupuje:

Skupina I   51% mjesečnog obroka ili anuiteta

Skupina II  48% mjesečnog obroka ili anuiteta

Skupina III 45% mjesečnog obroka ili anuiteta

Skupina IV 42% mjesečnog obroka ili anuiteta

Skupina V   39% mjesečnog obroka ili anuiteta

Skupina VI 36% mjesečnog obroka ili anuiteta

Skupina VII 33% mjesečnog obroka ili anuiteta

Skupina VIII 30% mjesečnog obroka ili anuiteta

Podjelite objavu s prijateljima!

Podijeli na FACEBOOK

KATEGORIJE OBJAVA

NAŠA PREPORUKA

IZDVOJENE OBJAVE

KATEGORIJE OBJAVA

Saznajte koliki iznos kredita možete dobiti na svoju plaću!

Učlanite se u FACEBOOK grupu:

Lajkajte nas na FACEBOOKU!

Saznajte prvi za akcijske ponude i nove objave.

Internetske stranice NITOR GRUPE koriste kolačiće kako bi osigurale što bolje korisničko iskustvo. Za korištenje i nastavak pregleda kliknite na gumb “SLAŽEM SE”. Informacije o kolačićima možete pročitati na Informacije o kolačićima.