KREDITNO POSREDOVANJE

Search
Close this search box.

Popis banaka i kamatne stope za APN subvencionirane kredite 2022

28.02.2022

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je da su zaprimljene ponude za subvencije stambenih kredita. Donosimo popis banaka i kamatne stope za APN subvencionirane kredite. Svoje je ponude poslalo čak 14 banki, a efektivne kamatne stope kretat će se od 1,99 % do 3,50%.

Popis banaka i kamatne stope za APN subvencionirane kredite
APN subvencionirani krediti 2022: popis banaka i kamatnih stopa
Da podsjetimo, 16. veljače APN je objavio poziv za prikupljanje ponuda za sklapanje ugovora o subvencioniranim kreditima te je jučer njihovo prikupljanje završeno.
Ono što slijedi jest obrada podataka i evaluacija ponuda te će 9. ožujka biti objavljen oglas za subvencije kredita te će od tada zainteresirani građani biti u mogućnosti podnositi svoje zahtjeve za kreditima. 21. ožujka banke će u ime svojih klijenata početi predavati zahtjeve APN-u.

Popis banaka i kamatne stope za APN subvencionirane kredite:

APN 2022 popis banaka i kamatnih stopa 2022

U ovoj godini namjerava se utrošiti 50 milijuna kuna u sklopu mjere objavljuje Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Oglas će biti aktivan do onog trenutka u kojemu bude raspoloživih novčanih sredstava.

Objavljena je i jedna novost – Goran Golenić istaknuo je da će APN dnevno zaprimati najviše 200 zahtjeva klijenata po banci. Mjera subvencije stambenih kredita svakako će se provoditi i iduće godine, ali u ovom trenutku nije poznato što će biti 2024.

Popis banaka i kamatne stope za APN subvencionirane kredite:

Do sada je odobreno 22.000 APN stambenih subvencioniranih kredita!

Zakonom o subvencioniranju stambenih kredita moguće je subvencioniranje mjesečnog iznosa rate ili anuiteta klijenta kredita za stambeni kredit koji uzimaju kod kreditnih banki za kupnju stana ili kuće/izgradnju kuće. Mjeru mogu iskoristiti svi građani Republike Hrvatske koji su mlađi od 45 godina, a koji već nisu vlasnici stana ili kuće.
Subvencioniranje kredita odobrava do najviše 1.500 eura po metru kvadratnom. Subvencija države dodjeljuje se za prvih 5 godina otplate kredita, uz mogućnost produženja od 2 godine za svako živorođeno, odnosno usvojeno dijete u vremenu subvencioniranja kredita. Visina subvencije ovisna je o indeksu razvijenosti područja na kojem se nekretnina kupuje, odnosno gradi, te se kreće od 30 do 51 posto iznosa rate kredita.
Od početka provedbe mjere do posljednjeg poziva u ožujku prošle godine, odobreno je 22 169 zahtjeva za subvencijom stambenih kredita. APN je izvijestio da svakodnevno zaprima nove zahtjeve za produljenjem subvencioniranja zbog rođenja novog djeteta, a od 2017. do danas u obiteljima koje koriste ovu mjeru rođeno je više od 5 000 djece. Ova se mjera zbog ovih podataka smatra izuzetno važnom demografskom mjerom i jednim od načina zadržavanja mladih obitelji u granicama Republike Hrvatske.

Izvor: www.apn.hr

Ispuni podatke u 1 minutu i realiziraj svoj APN STAMBENI kredit!

Naš tim stručnjaka kontaktirat će vas u najkraćem mogućem roku i na osnovu vaših podataka pronaći će vam najbolji kredit na tržištu.

*slanjem podataka slažete se s uvjetima korištenja stranice i GDPR uredbama.

Podjelite objavu s prijateljima!

Podijeli na FACEBOOK

KATEGORIJE OBJAVA

NAŠA PREPORUKA

IZDVOJENE OBJAVE

KATEGORIJE OBJAVA

Saznajte koliki iznos kredita možete dobiti na svoju plaću!

Učlanite se u FACEBOOK grupu:

Lajkajte nas na FACEBOOKU!

Saznajte prvi za akcijske ponude i nove objave.

Internetske stranice NITOR GRUPE koriste kolačiće kako bi osigurale što bolje korisničko iskustvo. Za korištenje i nastavak pregleda kliknite na gumb “SLAŽEM SE”. Informacije o kolačićima možete pročitati na Informacije o kolačićima.