KREDITNO POSREDOVANJE

Search
Close this search box.

Obrađeni zahtjevi za APN kredite za 2022. godinu

18.07.2022

Obrađeni zahtjevi za APN kredite koji su zaprimljeni na ovogodišnjem natječaju za subvencioniranje stambenih kredita. Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama završila je s obradom svih pristiglih zahtjeva koji su zaprimljeni do 22. travnja 2022. godine objavljeno je od strane Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine. U navodu stoji da je odobreno 5.518 zahtjeva od njih ukupno 5.870 poslanih. Sveg 7 zahtjeva je odbijeno, 64 podnositelja u toku postupka odlučilo je odustati od zahtjeva, a njih 283 bit će potrebno dopuniti. Potpisano je 5.183 ugovora od strane APN-a koji su proslijeđeni bankama.

Obrađeni zahtjevi za APN kredite
Obrađeni zahtjevi za APN kredite za 2022.

Statistički podatci o korisnicima

  • u prosjeku su stari 33 godine
  • prosječna mjesečna rata kredita iznosi 391 eura odnosno 2.955 kuna
  • mjesečna subvencija je oko 133 eura odnosno 1.008 kuna
  • prosječni iznos subvencioniranog kredita iznosi 78.100 eura
  • korisnici će iznos otplaćivati u prosjeku 22 godine
  • EKS (efektivna kamatna stopa) iznosi prosječno 2,08 %, a NKS (nominalna kamatna stopa) 1,98 % godišnje

Prisjetimo se, prijavu za program subvencioniranja stambenih kredita mogli su poslati svi građani mlađi od 45 godina koji u svom vlasništvu nemaju stan ili kuću. Subvencioniranje se odobrava za kupnju stana ili kuće ili gradnju kuće do najviše 1.500 eura po metru kvadratnom, odnosno do najvišeg iznosa kredita od 100.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, pri čemu rok otplate kredita ne smije biti kraći od 15 godina.

Obrađeni zahtjevi za APN kredite:

Visina subvencije ovisi o indeksu razvijenosti mjesta na kojem se nekretnina kupuje ili gradi, te se kreće od 30 do 51 % iznosa rate kredita.

Radi se i o demografskoj mjeri jer se za svako živorođeno/usvojeno dijete u razdoblju subvencioniranja kredita, subvencija produžuje za dodatne 2 godine. Također, subvencija se produžuje za dodatnu godinu po svakom djetetu u obitelji koje u trenutku podnošenja zahtjeva za subvencije nije starije od 18 godina.

Podjelite objavu s prijateljima!

Podijeli na FACEBOOK

KATEGORIJE OBJAVA

NAŠA PREPORUKA

IZDVOJENE OBJAVE

KATEGORIJE OBJAVA

Saznajte koliki iznos kredita možete dobiti na svoju plaću!

Učlanite se u FACEBOOK grupu:

Lajkajte nas na FACEBOOKU!

Saznajte prvi za akcijske ponude i nove objave.

Internetske stranice NITOR GRUPE koriste kolačiće kako bi osigurale što bolje korisničko iskustvo. Za korištenje i nastavak pregleda kliknite na gumb “SLAŽEM SE”. Informacije o kolačićima možete pročitati na Informacije o kolačićima.