KREDITNO POSREDOVANJE

Search
Close this search box.

Objavljeni datumi APN stambenih kredita za 2022 godinu

01.02.2022

Objavljeni datumi subvencioniranja APN stambenih kredita za 2022. godinu, a javni poziv građanima bit će objavljen sredinom drugog mjeseca ove godine dok će APN zahtjeve zaprimati i obrađivati sve do 21. ožujka. Ministar Horvat najavio je da bi za novi krug subvencija država utrošila 50 milijuna kuna. Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je hodogram aktivnosti vezanih za nove subvencije.

Najave za APN stambene kredite 2022
Najave za APN stambene kredite 2022
Prema njihovim navodima javni bi poziv za dostavu ponuda zainteresiranih kreditnih institucija vezanih uz visinu kamatnih stopa trebao biti objavljen 16. veljače, a u roku od 8 dana od izlaska poziva zainteresirane banke morat će dostaviti svoje ponude. Pristigle ponude zatim će biti obrađene kako bi 4. ožujka na mrežnim stranicama Minsitarstva i APN-a bilo moguće objaviti popis banaka i iznos kamatnih stopa.

Datumi APN stambenih kredita za 2022 godinu:

Oglas za APN subvencioniranje stambenih kredita za 2022. godinu

9. ožujak je najavljen kao nadnevak na koji će biti objavljen oglas za subvencioniranje kredita pa će sukladno tome, do tog nadnevka građani moći slati zahtjeve. 21. ožujka nadnevak je kada će banke (u ime klijenata) početi predavati zahtjeve APN-u. Oglas bi trebao trajati sve do utroška osiguranih sredstava predviđenih za ovaj projekt.

Subvencije mogu ostvariti mlade obitelji

Subvencija ove vrste dodjeljuje se osobama koje su građani Republike Hrvatske, u svome vlasništvu nemaju nekretninu te su mlađi od 45 godina. Subvencioniranje traje prvih 5 godina otplate kredita, ali postoji mogućnost produljenja od 2 godine za svako rođeno ili usvojeno dijete u razdoblju subvencioniranja.
APN subvencije mogu ostvariti mlade obitelji
APN subvencije mogu ostvariti mlade obitelji
One obitelji koje već imaju djecu ili člana kućanstva s invaliditetom većim od 50% tjelesnog oštećenja u trenutku traženja subvencije dobivaju dodatnu godinu subvencioniranja po svakom djetetu/osobi s invaliditetom. Visina subvencije koja će biti dodjeljivana pojedinim kućanstvima ovisit će o stupnju razvijenosti mjesta u kojem se nekretnina kupuje ili gradi.

Demografska mjera

Mlade su obitelji prepoznale ovu mjeru te su u APN-u istaknuli kako dolazi sve više zahtjeva za dodatnim subvencijama zbog rođenja još jednog djeteta. Iz tog je razloga sasvim jasno da je mjera važna radi poticanja demografske obnove.

Statistički podatci pokazuju da je od 2017. godine do danas u obiteljima korisnicima subvencije ovakvih kredita rođeno više od 4600 djece. Prema podatcima Ministarstva, iz državnog je proračuna do ovog trenutka isplaćeno više od 456 milijuna kuna.

Izvor: www.apn.hr

Podjelite objavu s prijateljima!

Podijeli na FACEBOOK

KATEGORIJE OBJAVA

NAŠA PREPORUKA

IZDVOJENE OBJAVE

KATEGORIJE OBJAVA

Saznajte koliki iznos kredita možete dobiti na svoju plaću!

Učlanite se u FACEBOOK grupu:

Lajkajte nas na FACEBOOKU!

Saznajte prvi za akcijske ponude i nove objave.

Internetske stranice NITOR GRUPE koriste kolačiće kako bi osigurale što bolje korisničko iskustvo. Za korištenje i nastavak pregleda kliknite na gumb “SLAŽEM SE”. Informacije o kolačićima možete pročitati na Informacije o kolačićima.