KREDITNO POSREDOVANJE

Search
Close this search box.

Koliko se čeka na odobrenje stambenog kredita?

03.01.2022

Svi ćemo se barem jednom (neki i više puta) u životu naći u situaciji kada ćemo si postaviti pitanje koliko se čeka na odobrenje stambenog kredita te će nam odgovor možda biti malo teže pronaći na internetu, a neće nam se dati zvati agenciju za kreditno posredovanje ili banku. Tome će možda biti tako jednostavno zato što još nismo sasvim sigurni želimo li dizati kredit kako bismo kupili ili izgradili kuću ili još nismo točno odredili koliki iznos kredita nam je potreban.
Koliko se čeka odobrenje stambenog kredita
Koliko se čeka odobrenje stambenog kredita?
Stambeni kredit je dugoročni kredit koji spada u skupinu namjenskih kredita pa banka ovakav kredit izdaje samo za točno određenu namjenu kao što je izgradanja, kupnja, opremanje kuće ili stana, zemljišta, a novac se klijentu, jednom kada je kredit realiziran, uplaćuje prodavatelju nekretnine temeljem ugovora o kupoprodaji koji mora biti ovjeren kod javnog bilježnika.

Najvažnije – Koliko se čeka na odobrenje stambenog kredita?

Prije bilo kakve druge akcije potrebno je točno odlučiti koju nekretninu želite kupiti – je li to stan ili kuća, kakvog je tipa, koliko je velika, gdje se nalazi, tko je vlasnik, itd. Kada znate što želite potrebno je uvjeriti se da nekretnina ima uporabnu ili građevinsku dozvolu, a ako nije potrebna onda ćete morati dostaviti potvrdu kojom se dokazuje da ista nije potrebna.
Ako je svrha podizanja i odobrenja stambenog kredita kupnja nekretnine bit će neophodno sklopiti predugovor ili ugovor o kupoprodaji. Dakako, ne smijete zaboraviti na pribavljanje cjelokupne redovne dokumentacije za namjenski kredit i izvatka iz zemljišnih knjiga koji ne smije biti stariji od dva tjedna. Nakon što predate svu potrebnu dokumentaciju i dogovorite sve s bankom kreće obrada stambenog kredita koja može potrajati i nekoliko tjedana.

Koliko se čeka na odobrenje stambenog kredita?

U 2021 godini, APN subvencionirani krediti imali su stopu odobrenja od 95%.

Stambeni krediti najčešće su krediti u većim iznosima pa zapravo ne čudi da za njihovu realizaciju treba više vremena. Zamislite da sami nekome posuđujete veći iznos novca – vjerujemo da biste prije odluke želite li to uopće napraviti i na koji način dobro razmislili, odvagali sve rizike, provjerili osobu kojoj novac posuđujete i zatim si uzeli više vremena kako biste sve potrebno napravili na ispravan način i tako osigurali sami sebe.

Podjelite objavu s prijateljima!

Podijeli na FACEBOOK

KATEGORIJE OBJAVA

NAŠA PREPORUKA

IZDVOJENE OBJAVE

KATEGORIJE OBJAVA

Saznajte koliki iznos kredita možete dobiti na svoju plaću!

Učlanite se u FACEBOOK grupu:

Lajkajte nas na FACEBOOKU!

Saznajte prvi za akcijske ponude i nove objave.

Internetske stranice NITOR GRUPE koriste kolačiće kako bi osigurale što bolje korisničko iskustvo. Za korištenje i nastavak pregleda kliknite na gumb “SLAŽEM SE”. Informacije o kolačićima možete pročitati na Informacije o kolačićima.