KREDITNO POSREDOVANJE

Search
Close this search box.

Kako do stambenog kredita? Nitor Grupa zna.

31.10.2022

Kako do stambenog kredita? Pitanje koje si postavlja velik broj građana koji se odlučuju za kupnju kuće ili stana. Kupnja nove kuće ili stana važan je korak u životu svake osobe ili obitelji. Upravo zato većina nas želi taj korak obaviti s puno pažnje i opreza – kuća ili stan u kojoj ćemo živjeti ključan je dio svačijeg života. S obzirom na to da će većini građana za ostvarenje novog doma biti potreban veći stambeni kredit, potpuno nam je jasno da će si mnogi od njih postaviti brojna pitanja oko podizanja istog kredita.

Kako bismo olakšali komplicirani proces podizanja stambenog kredita provest ćemo Vas kroz korake koje radimo za Vas.

Kako do stambenog kredita
Kako do stambenog kredita?

Pa, uistinu – kako do stambenog kredita koji će zadovoljiti sve naše potrebe uz pomoć Nitor Grupe?

1.Zapitajte se što želite od svojeg novog doma

Kako bi Vaš novi dom trebao izgledati? Želite li kupiti kuću ili stan? Je li Vaš plan graditi kuću iz temelja (što onda uključuje kupnju zemljišta) ili ćete kupiti već sagrađenu? Kolika bi bila kvadratura stana ili kuće koja Vam je potrebna? U kojem dijelu grada/sela planirate kupnju?

2. Pregledajte svoja primanja i ustanovite financijsku situaciju

Iako Nitor Grupa za Vas vrši provjeru kreditne sposobnosti, ne bi bilo loše prije službene provjere barem okvirno znati kako stoje Vaše financije – imate li druge otvorene kredite, kolika Vam je mjesečna plaća, koliko iznose nužni troškovi u jednom mjesecu, koliko novca Ste u mogućnosti staviti sa strane, hoćete li stambeni kredit podizati sami ili uz sudužnika?

Kako do stambenog kredita:

Upoznajte svoje mogućnosti.

3. Obratite nam se putem službene Web stranice ili Facebook profila

Posjetite službenu web stranicu Nitor Grupe (www.nitorgrupa.hr) ili nam se obratite putem Facebook stranice. Na našoj web stranici možete pronaći sve ponude naših stambenih kredita te se ukratko informirati oko opcija. Na stranici će Vam biti ponuđeno ispunjavanje kratkog upitnika koji se sastoji od 7 koraka pomoću kojih će naši agenti dobiti osnovne informacije o Vama. Na osnovu ispunjenog upitnika javit će Vam se dodijeljeni agent s kojim krećete u daljnji postupak realizacije kredita.

4. Sastanak s agentom Nitor Grupe

Stručni agent Nitor Grupe pregledava Vašu cjelokupnu financijsku situaciju i sluša Vaše želje i potrebe. Nakon izračunavanja kreditne sposobnosti pomaže Vam odabrati kredit koji će ispuniti Vaše potrebe i koji ćete otplaćivati s lakoćom. Agent Vas upoznaje s ponudama banki, visinama ugovorene ili nominalne stope, troškovima obrade kredita, visinom efektivne kamatne stope, instrumentima osiguranja kredita i sl.

5. Dostavljanje dokumentacije

Za podizanje bilo kojeg kredita potrebno je dostaviti potrebnu dokumentaciju. Naši agenti reći će Vam o kojim se sve dokumentima radi kako ništa ne biste zaboravili i prepustili slučaju. Dokumentacija koju predajte (uz osnovnu koju čine platne liste, osobni dokumenti i dr.) sastojat će se od dokumenata kojima dokazujete kreditnu sposobnost, dokumenata kojima dokazujete za koju namjenu podižete kredit i dokumente vezane za nekretninu.  

6. Banka procjenjuje tržišnu vrijednost nekretnine

U ovom stadiju svom Ste agentu predali svu potrebnu dokumentaciju, a on/ona nastavlja komunikaciju s bankom za koju Ste se odlučili.

7. Odobrenje kredita

Banka je pregledala Vaš zahtjev i odobrila kredit. Kada Ste primili odluku o odobrenju stambenog kredita – vrijeme je za dostavljanje kupoprodajnog ugovora (ako je prije dostavljen samo predugovor). Zahtjev za kredit zatim se prosljeđuje pravnoj službi koja priprema dokumentaciju za upis hipoteke. Ovu dokumentaciju potpisuju svi sudionici kredita. Idući korak jest ovjera kod javnog bilježnika.

8. Agent Nitor Grupe vodi Vas kroz završne korake odobrenja kredita

Završni koraci: osiguranje kredita i nekretnine, predaja ugovora u gruntovnicu te isplata stambenog kredita na račun prodavatelja nekretnine.

Podjelite objavu s prijateljima!

Podijeli na FACEBOOK

KATEGORIJE OBJAVA

NAŠA PREPORUKA

IZDVOJENE OBJAVE

KATEGORIJE OBJAVA

Saznajte koliki iznos kredita možete dobiti na svoju plaću!

Učlanite se u FACEBOOK grupu:

Lajkajte nas na FACEBOOKU!

Saznajte prvi za akcijske ponude i nove objave.

Internetske stranice NITOR GRUPE koriste kolačiće kako bi osigurale što bolje korisničko iskustvo. Za korištenje i nastavak pregleda kliknite na gumb “SLAŽEM SE”. Informacije o kolačićima možete pročitati na Informacije o kolačićima.