KREDITNO POSREDOVANJE

Search
Close this search box.

APN rokovi za 2023. godinu

30.01.2023

APN rokovi za 2023. godinu sada su poznati i objavljeni pa se javnost može bez problema pripremati za predaju zahtjeva.

 

Subvencija stambenih kredita je program stambenog zbrinjavanja u sklopu kojeg država pomaže pojedinim obiteljima, koje ispunjavaju zahtjeve, pri otplati dijela stambenog kredita prilikom kupnje stana ili kuće, odnosno pri otplati kredita za izgradnju kuće u trajanju od 5 godina.

APN rokovi za 2023. godinu

APN rokovi za 2023. godinu:

Kamatne stope na APN kredite u zadnjoj tranši kretale su se od 1.99% do 3.00%.

Zakon o subvencioniranju stambenih kredita osmišljen je kako bi se potaknula demografska obnova društva, urbana regeneracija naselja i pokušalo smanjiti iseljavanje hrvatskih građana u strane zemlje. Zakonom se propisuje davanje pomoći građanima prilikom rješavanja stambenog pitanja kupnjom stana ili kuće, odnosno gradnje kuće, subvencioniranjem stambenog kredita.

 

Da je ova mjera do sada urodila plodom, najbolje govori podatak da je u protekle četiri godine odobreno preko 17.000 subvencioniranih kredita, a u obiteljima koje koriste subvencije do sada je rođeno više od 2.000 djece.

Neke novosti:

Novi rok za ovu godinu određen je do 31. prosinca 2023. godine. Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavljuje javne pozive za osobe koje bi željele ostvariti subvencionirani kredit.

 

Od ove godine jasnije se određuje da se subvencioniranje kredita podnositeljima koji su to pravo ostvarili ranije ne može odobriti ni u kojem slučaju.

 

Definira se status malodobne djece (članove kućanstva) za koju će se odobriti dodatno vrijeme subvencioniranja.

 

Uređuje se rok u kojem su korisnik kredita i članovi kućanstva obvezni imati prijavljeno prebivalište.

 

Jasno će se davati do znanja u kojim slučajevima nije potrebno vratiti uplaćena sredstva subvencija te se proširuju na prodaju stana ili kuće u slučaju izgradnje veće kuće.

 

Za 2023. godinu osigurano je dodatnih 50.000.000,00 kn.

Podjelite objavu s prijateljima!

Podijeli na FACEBOOK

KATEGORIJE OBJAVA

NAŠA PREPORUKA

IZDVOJENE OBJAVE

KATEGORIJE OBJAVA

Saznajte koliki iznos kredita možete dobiti na svoju plaću!

Učlanite se u FACEBOOK grupu:

Lajkajte nas na FACEBOOKU!

Saznajte prvi za akcijske ponude i nove objave.

Internetske stranice NITOR GRUPE koriste kolačiće kako bi osigurale što bolje korisničko iskustvo. Za korištenje i nastavak pregleda kliknite na gumb “SLAŽEM SE”. Informacije o kolačićima možete pročitati na Informacije o kolačićima.