KREDITNO POSREDOVANJE

Search
Close this search box.

Program kreditiranja Obrtna sredstva

23.05.2022

Program kreditiranja Obrtna sredstva provodi se kao privremena mjera pomoći poslovnim subjektima privatnog i javnog sektora nakon pandemije. Zahtjevi za kredit zaprimani su zaključno s 13. 5. 2022. godine. Krediti će biti odobravani s obzirom na raspoloživa sredstva tj. do njihova iskorištenja, a ugovor o kreditiranju morat će biti zaključen do 30. lipnja ove godine.

Program kreditiranja Obrtna sredstva namijenjen je poslovnim subjektima javnog i privatnog sektora
Program kreditiranja Obrtna sredstva namijenjen je poslovnim subjektima javnog i privatnog sektora

Korisnici kredita kojima će krediti biti odobreni i oni kojima neće

Krediti će biti odobreni onim poslovnim subjektima privatnog sektora (trgovačka društva, obrtnici, fizičke osobe koje samostalno obavljaju djelatnost, obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG), zadruge) i poslovnim subjektima javnog sektora (trgovačka društva i ostali subjekti (agencije i ustanove i sl.) u vlasništvu ili većinskom vlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i/ili Republike Hrvatske) za koje se procjeni da su pretrpjeli brojne negativne posljedice u poslovanju pandemije uzrokovane coronavirusom. Poslovni subjekti bit će ocjenjivani od strane FINA-e koja će im dodjeljivati COVID score.

 

Program kreditiranja Obrtna sredstva - COVID score:

Scoring sustav za ocjenu ugroženosti poslovnih subjekata radi omogućavanja objektivne i transparentne procjene potreba za dodatnim financiranjem.

Poslovni subjekti koji neće moći dobiti kredit su oni koji se nalaze u stečajnom postupku ili postupku predstečajne nagodbe, čiji je COVID score 1 negativan (-100) ili oni čija je oznaka rizičnosti „3 – neuredan“.

Program kreditiranja Obrtna sredstva značajke:

Kredit score

Namjena:

podmirenje kratkoročnih obveza prema državi i drugih kratkoročnih obveza, podmirenje dospjelih kratkoročnih obveza prema kreditnim i drugim financijskim institucijama u skladu s otplatnim planovima važećim u trenutku sklapanja ugovora o kreditu po ovoj Mjeri, maksimalno do 35% ukupnog kredita i financiranje tekućeg poslovanja

Iznos kredita:

po modelu podjele rizika s poslovnom bankom HBOR-ov udio u kreditu ne može biti niži od 1.000.000,00 kn, a za korisnike kredita koji ostvaruju određeni udio prihoda iz izvoza ili od turističke djelatnosti 1.500.000,00 kn i više, dok za ostale korisnike kredita iznad 37.000.000,00 kn

Kamatna stopa:

izravni krediti od 1,5 milijuna kuna i više i za kredite po modelu podjele rizika – za razdoblje korištenja i prve tri godine otplate kredita: od 0,00% godišnje, za 4. i 5. godinu otplate kredita od 1,50% godišnje (fiksna) ili od 2,00% godišnje (fiksna)

Rok otplate:

5 godina

Način i rok korištenja:

jednokratno ili sukcesivno, 12 mjeseci

Podjelite objavu s prijateljima!

Podijeli na FACEBOOK

KATEGORIJE OBJAVA

NAŠA PREPORUKA

IZDVOJENE OBJAVE

KATEGORIJE OBJAVA

Saznajte koliki iznos kredita možete dobiti na svoju plaću!

Učlanite se u FACEBOOK grupu:

Lajkajte nas na FACEBOOKU!

Saznajte prvi za akcijske ponude i nove objave.

Internetske stranice NITOR GRUPE koriste kolačiće kako bi osigurale što bolje korisničko iskustvo. Za korištenje i nastavak pregleda kliknite na gumb “SLAŽEM SE”. Informacije o kolačićima možete pročitati na Informacije o kolačićima.