KREDITNO POSREDOVANJE

Search
Close this search box.

Povoljni krediti za male i srednje tvrtke u 7 zemalja

15.05.2023

Povoljni krediti za male i srednje tvrtke bit će dostupni u čak će 7 zemalja srednje i istočne Europe, pa tako i u Hrvatskoj. UniCredit Grupa dobit će dva jamstva vrijedna 370 milijuna eura od Europskog investicijskog fonda (EIF), dijela EIB grupe, za potporu ulaganjima u mala i srednja poduzeća (SME). Ovo financiranje omogućit će UniCreditu davanje kredita za približno 2500 malih i srednjih poduzeća i malih poduzeća srednje kapitalizacije diljem Hrvatske, Bugarske, Češke, Mađarske, Rumunjske, Slovačke i Slovenije pod povoljnijim uvjetima.

Povoljni krediti za male i srednje tvrtke

Prema zajedničkoj izjavi koju su EIF, UniCredit i Europska komisija objavili, ta će jamstva pomoći u mobilizaciji ulaganja od oko jedne milijarde eura u realno gospodarstvo. Uz ova jamstva, UniCredit će moći ponuditi bolje mogućnosti financiranja malim i srednjim poduzećima i poduzećima srednje kapitalizacije, podržavajući njihov rast i razvoj u regiji. Ovo su svakako vijesti koje će se svidjeti svim malim i srednjim poduzetnicima.

Povoljni krediti za male i srednje tvrtke:

UniCredit ima za cilj poticati ulaganja u održivost, inovacije, digitalizaciju, kulturu, kreativnost, obrazovanje i društvene sektore.

Fokus ovog ulaganja bit će na promicanju zelene i digitalne tranzicije uz potporu kulturnim, obrazovnim i društvenim sektorima. Strategija UniCredita prvenstveno je osigurati sredstva za ulaganja koja pridonose prijelazu na održive i digitalne prakse. To uključuje financiranje obnovljivih izvora energije i energetski učinkovitih stambenih zgrada, kao i potporu razvoju održive mobilnosti. Kao dio bankine strategije zelenog kreditiranja, kredit će se također nuditi za projekte koji promiču održive prakse.

„Pružanje održivog financiranja za poticanje društvenih ulaganja i inovacija ključan je element našeg obećanja da ćemo poboljšati društveni aspekt okolišnog, društvenog i korporativnog upravljanja na koji god način možemo. U posljednjih deset godina, naša suradnja s Grupom EIB-a omogućila je olakšan pristup financiranju za više od 12.000 malih i srednjih poduzeća u srednjoj i istočnoj Europi.“, istaknuo je Andrea Orcel, izvršni direktor UniCredita.

Podjelite objavu s prijateljima!

Podijeli na FACEBOOK

KATEGORIJE OBJAVA

NAŠA PREPORUKA

IZDVOJENE OBJAVE

KATEGORIJE OBJAVA

Saznajte koliki iznos kredita možete dobiti na svoju plaću!

Učlanite se u FACEBOOK grupu:

Lajkajte nas na FACEBOOKU!

Saznajte prvi za akcijske ponude i nove objave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Internetske stranice NITOR GRUPE koriste kolačiće kako bi osigurale što bolje korisničko iskustvo. Za korištenje i nastavak pregleda kliknite na gumb “SLAŽEM SE”. Informacije o kolačićima možete pročitati na Informacije o kolačićima.