KREDITNO POSREDOVANJE

Search
Close this search box.

Popularizacija gotovinskih kredita i što sve ne spada u njih

21.02.2022

Popularizacija gotovinskih kredita koja se dogodila krajem 2021. godine uzrokovala je i sve veću ponudu takvih kredita. Iako su ovi krediti građanima nešto manje zanimljivi od onih stambenih ne može se negirati njihova sve veća potražnja koja se nastavlja i sada, u 2022. godini. Razlog tome mogli bi biti sve veći troškovi života s jedne strane, ali i činjenica da su tokom lockdowna mnogi građani uštedjeli određenu svotu novca te im je sada potreban jedan manjio dio iznosa kako bi ostvarili neku veću kupnju.
Popularizacija gotovinskih kredita

Traže se krediti u kunama

Bez obzira na skoro uvođenje eura (koje bi se trebalo dogoditi na početku 2023. godine) građani Republike Hrvatske i dalje kredite radije dižu u kunama. Čini se da potrošači još uvijek radije o svojim troškovima misle u valuti na koju su naviknuti, a kako će se to odraziti ne cjelokupnu situaciju kada dođe do promjene valute ostaje vidjeti.

Popularizacija gotovinski kredita – Za što se sve dižu?

Ovakav tip kredita zanimljiv je osobito osobama koje ne planiraju posuđivanje jako velikih svoti novca već bi s onom količinom novca koju su u mogućnosti dobiti pokrili neke manje troškove. Često se tako gotovinski krediti dižu ne bi li se zatvorili neki stari, a manji dugovi, platili kućanski aparati o kojima se dulje razmišljalo i sl. U pravilu, realizacija ovih kredita kraća je od realizacije stambenog i hipotekarnog kredita. U slučaju da imate dobar kreditni rejting, kredit vam može biti odobren unutar 3 dana, a ako ste imali neurednije razdoblje u svojoj financijskoj povijesti odobrenje može potrajati i do 30 dana.

Popularizacija gotovinskih kredita:

Internetski oglasi koji u svojim naslovima imaju fraze poput “brzi krediti” najčešće su lihvarski krediti koje je poželjno izbjegavati.

Obratite pažnju na kredite koji ne spadaju u gotovinske

U posljednje vrijeme često možemo naletjeti na različite oglase koji nude brze gotovinske kredite. Ovakav tip oglasa iskače nam prilikom bezbrižnog „scrolanja“ internetskim portalima, a osim toga postoje i konkretni portali koji se bave upravo ponudom takvih Internet kredita. U ponudi su najčešće krediti od 500 do 20 000 kn s rokovima dospijeća do 180 dana, a efektivna kamata kod takvih je kredita neusporediva s onom bankovnih. S obzirom na to da efektivna kamatna stopa ovakvih kredita doseže i do 800% može se zaključiti da se radi o lihvarskim kreditima koje je najbolje izbjegavati.

Podjelite objavu s prijateljima!

Podijeli na FACEBOOK

KATEGORIJE OBJAVA

NAŠA PREPORUKA

IZDVOJENE OBJAVE

KATEGORIJE OBJAVA

Saznajte koliki iznos kredita možete dobiti na svoju plaću!

Učlanite se u FACEBOOK grupu:

Lajkajte nas na FACEBOOKU!

Saznajte prvi za akcijske ponude i nove objave.

Internetske stranice NITOR GRUPE koriste kolačiće kako bi osigurale što bolje korisničko iskustvo. Za korištenje i nastavak pregleda kliknite na gumb “SLAŽEM SE”. Informacije o kolačićima možete pročitati na Informacije o kolačićima.