KREDITNO POSREDOVANJE

Search
Close this search box.

Novi li rabljeni automobil: Naš gotovinski kredit pravi je izbor!

03.06.2024

Kupiti novi ili rabljeni automobil pitanje je s kojim se prvenstveno susreću oni koji se po prvi puta upuštaju u kupnju automobila. Ne postoji univerzalan odgovor na pitanje je li bolji veći i bolje opremljen rabljeni automobil ili novi, ali skromniji model. Ipak, važno je razmotriti prednosti i nedostatke obje opcije. 

Novi li rabljeni automobil 1

Dodatno, treba uzeti u obzir i činjenicu da su mnogi kupci, kojih je sve više, primorani okrenuti se rabljenim vozilima jer novih modela određenih klasa, koje smo ranije smatrali standardnim, više nema na tržištu. Male i velike limuzine, monovolumeni, kabrioleti, MPV vozila postepeno nestaju, ustupajući mjesto SUV-ovima. Bez ulaska u razloge i posljedice ovog trenda, što bi zahtijevalo zasebnu analizu, jasno je da mnogi kupci nemaju drugog izbora osim da se okrenu tržištu rabljenih automobila. 

Pozitivne i negativne strane odabira novog ili rabljenog vozila su raznolike. Kod novog automobila sve osim cijene je prednost. Međutim, kod kupnje novog automobila višeg ili premium segmenta, treba uzeti u obzir i visoke troškove korištenja, održavanja, registracije i osiguranja, kao i potrošnju goriva. Nova vozila gube značajan dio vrijednosti čim napuste salon, ali prvi vlasnici mogu kasnije prodati vozilo po boljoj cijeni jer je možda još pod garancijom i ima manju kilometražu. 

Novi li rabljeni automobil:

S druge strane, kod rabljenih automobila postoji rizik većih troškova održavanja i servisiranja. Ipak

Ipak, kod novih automobila dijelovi traju duže i manje je potrebno ulagati u održavanje. Noviji modeli mogu imati tzv. “dječje bolesti” koje se pojave tek nakon nekog vremena na tržištu, pa je možda bolje odabrati model koji je već neko vrijeme u proizvodnji. 

Dodatno, cijene novih automobila su značajno porasle zbog prekida u proizvodnji i nestašica dijelova uzrokovanih pandemijom. To je mnoge kupce prisililo da se okrenu rabljenim vozilima, što je povećalo potražnju i cijene polovnjaka. Dakle, automobili su danas skuplji nego ikad, i novi i rabljeni, a ne očekuje se da će se trend uskoro preokrenuti. 

Zbog svega toga sasvim je jasno da će vam prilikom kupnje automobila biti potrebna pomoć, a naši stručni suradnici pomoći će vam da dođete do iznosa kredita kojim ćete uspjeti financirati automobil koji vam je potreban. Dakako, potrebno je biti realan – ponovno, naši će se suradnici pobrinuti da izračunaju vašu kreditnu sposobnost i kažu vam koji je najviši iznos kredita koji možete ostvariti kako biste znali o kakvom automobilu možete razmišljati. 

Podjelite objavu s prijateljima!

Podijeli na FACEBOOK

KATEGORIJE OBJAVA

NAŠA PREPORUKA

IZDVOJENE OBJAVE

KATEGORIJE OBJAVA

Saznajte koliki iznos kredita možete dobiti na svoju plaću!

Učlanite se u FACEBOOK grupu:

Lajkajte nas na FACEBOOKU!

Saznajte prvi za akcijske ponude i nove objave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Internetske stranice NITOR GRUPE koriste kolačiće kako bi osigurale što bolje korisničko iskustvo. Za korištenje i nastavak pregleda kliknite na gumb “SLAŽEM SE”. Informacije o kolačićima možete pročitati na Informacije o kolačićima.