KREDITNO POSREDOVANJE

Search
Close this search box.

Leasing – Pomoć u financiranju vaših potreba

24.01.2022

Leasing poslovanje je vrlo rano prepoznalo važnost financiranja osobnih vozila u gospodarske svrhe. Od 2002. godine leasing financiranje proširilo je svoje djelovanje i na gospodarska vozila, nekretnine, plovila, strojeve i opremu. Leasing u današnjem vremenu surađuje sa gotovo svim autokućama, zastupnicima svjetski poznatih marki plovila, opreme i strojeva kao i s mnogim poduzetnicima u građevinskoj branši.
Sadržaj
Prije nego vam predstavimo sve ponude pojasnit ćemo dva pojma koja će biti izuzetno važna za razumijevanje ponuda koje bi vas mogle zanimati, a to su – OPERATIVNI i FINANCIJASKI leasing.

Operativni leasing

Namijenjen je pravnim, ali i fizičkim osobama (posebno onima koji se nalaze u sustavu PDV-a, a osnovni smisao ovog leasinga jest korištenje bez stjecanja vlasništva, povrat korištenog predmeta i potom uzimanje novoga. Ugovor se u ovom slučaju zaključuje na razdoblje od 36 do 60 mjeseci , a predmet leasinga se otpisuje u knjigama davatelja leasinga. (Neto vrijednost – Ostatak vrijednosti = Osnovica operativnog leasinga)

Financijski leasing

Također je namijenjen i fizičkim i pravnim osobama, ali za razliku od operativnog osnovni smisao ovog leasinga upravo je korištenje i stjecanje vlasništva. Predmet leasinga otpisuje se u knjigama primatelja leasinga te se sam ugovor zaključuje na razdoblje od 12 do 60 mjeseci. (Bruto vrijednost – Akontacija = Osnovica finacijskog leasinga)

Ako ste zastali na ovoj objavi zasigurno vas zanimaju konkretne ponude koje će vam pomoći da se odlučite što vam je u ovom trenutku najpotrebnije i najpovoljnije.

Leasing osobnih vozila, autobusa i teretnih vozila

Leasing za osobna vozila, aubobuse i teretna vozila
Leasing za osobna vozila, aubobuse i teretna vozila
Leasing financira sve marke osobnih vozila, autobusa kao i teretnih vozila, ugovori se zaključuju na rok do 72 mjeseca, registarske oznake vozila mogu glasiti na većinu gradova u RH (Zagreb, Zadar, Split, Osijek, Rijeka, Dubrovnik, Bjelovar, Varaždin, Čakovec, Đakovo, Koprivnica, Krapina, Sisak, Požega, Vinkovci, Virovitica, Karlovac, Šibenik, Pula, Slavonski Brod, Beli Manastir, Našice, Ogulin, Gospić, Imotski, Makarska, Daruvar, Nova Gradiška, Kutina), financiranje je moguće putem financijskog i operativnog leasinga

Leasing strojeva i opreme

Leasing strojeva i opreme
Leasing strojeva i opreme

Financiranje svih marki opreme i strojeva, uredske opreme, medicinskih i laboratorijskih prostorija i trgovina kao i tiskara, a vrijeme trajanja leasinga jest do 60 mjeseci.

Leasing brodova i plovila

Leasing brodova i plovila
Leasing brodova i plovila

Klijentima je omogućeno financiranje novih i rabljenih plovila te pomoć pri nabavi, otplati, korištenju i ponovnoj prodaji.

Zašto ugovoriti leasing?

Izmjenom zakona o PDV-u kod financijskog leasinga on je sada postao konkurentan kreditu (jednaki kamatnjak, visina učešća i isti rok izjednačili su ga s kreditom), a financijski stručnjaci daju mu prednost radi manje jednokratne naknade, brze obrade podataka i financiranja, jednostavnijih instrumenata osiguranja i odsustva troška solemnizacije.
Nakon što ste se odlučili za podnošenje zahtjeva za leasing i pripremili ponudu dobavljača bit će potrebno popuniti određenu dokumentaciju ovisno o vašem statusu – osoba u stalnom odnosu, obrtnik, trgovačko društvo/ustanova, pomorac, poljoprivrednik, osoba u slobodnoj profesiji (umjetnik i sl.).

Dokumentacija i uvjeti za dobivanje leasinga

I. OSOBA U STALNOM RADNOM ODNOSU

Preslika osobne iskaznice, zahtjev za odobrenje leasinga za fizičku osobu, stanje kreditne zaduženosti, ponuda dobavljača, preslika isplatnih lista za prethodna 3 mjeseca ili izvodi s tekućeg računa za prethodna 3 mjeseca, izjava o utvrđivanju politički izložene osobe

II. OBRTNIK

Preslika osobne iskaznice vlasnika, zahtjev za odobrenje leasinga pravna osoba / obrtnik, stanje kreditne zaduženosti (za obrt i za jamca/vlasnika), ponuda dobavljača, preslika rješenja o ostvarenom dohotku ili prijava poreza za prethodno razdoblje (primici i izdaci, popis dugotrajne imovine), pregled primitaka i izdataka u tekućoj godini, kratak opis poslovanja, izjava jamca platca – fizička osoba (vlasnik), izjava o utvrđivanju politički izložene osobe (vlasnika/potpisnika).

III. TRGOVAČKO DRUŠTVO / USTANOVA

Preslika osobne iskaznice vlasnika i osobe ovlaštene za zastupanje, zahtjev za odobrenje leasinga pravna osoba / obrtnik, izjava jamca platca – fizička osoba (vlasnik), stanje kreditne zaduženosti (za tvrtku i za jamca), ponuda dobavljača, preslika prijave poreza na dobit za prethodnu godinu, bruto bilanca za tekuće razdoblje, kratak opis poslovanja, izjava o utvrđivanju politički izložene osobe (osnivača/članova društva i osoba ovlaštenih za zastupanje).

Leasing – Pomoć u financiranju vaših potreba

Odabirom kupnje električnog ili hibridnog vozila bilo koje marke, dodjeljuju se posebne pogodnosti leasing financiranja.

IV. POMORAC

Preslika osobne iskaznice, stanje kreditne zaduženosti, zahtjev za odobrenje leasinga fizička osoba, stanje računa sa prometom za prethodnih 12 mjeseci, preslika pomorske knjižice – matrikula, preslika ugovora o radu, ponuda dobavljača, izjava o utvrđivanju politički izložene osobe.

V. POLJOPRIVREDNIK

Preslika osobne iskaznice nositelja OPG-a, zahtjev za odobrenje leasinga pravna osoba / obrtnik, stanje kreditne zaduženosti, izjava jamca platca – fizička osoba (vlasnik), ponuda dobavljača, preslika rješenja o upisu OPG-a u upisnik poljoprivrednih gospodarstava, pregled primitaka i izdataka u tekućoj godini, preslika rješenja o upisu OPG-a u upisnik poljoprivrednih gospodarstava, preslika potvrde o dodjeli matičnog broja poljoprivrednika, preslika rješenja o ostvarenom dohotku za prethodno razdoblje ili prijava poreza za prethodno razdoblje (primici i izdaci, popis dugotrajne imovine), izjava o utvrđivanju politički izložene osobe

VI. OSOBA U SLOBODNOJ PROFESIJI (UMJETNIK I SL.)

Preslika osobne iskaznice, zahtjev za odobrenje leasinga za fizičku osobu, stanje kreditne zaduženosti, ponuda dobavljača, stanje računa s prometom za prethodnih 12 mjeseci, dokaz o primanjima (ugovor o djelu i ostali honorarni primici), preslika rješenja o ostvarenom dohotku ili prijava poreza za prethodno i tekuće razdoblje, izjava o utvrđivanju politički izložene osobe

* Po potrebi može se zahtijevati dostavljanje dodatne dokumentacije i instrumenti osiguranja plaćanja nakon provjere boniteta.

Što s REGISTRACIJOM i OSIGURANJEM? Što mi je sve potrebno?

Registracija i osiguranje kod leasinga
Registracija i osiguranje kod leasinga

Nova vozila

Za nova vozila bit će potrebno imati originalni račun dobavljača i izjava suglasnosti, potvrdu o ovlaštenju (izdano od strane generalnog uvoznika), presliku obavijesti o razvrstavanju poslovnog subjekta prema NKD-u /obrtnica/osobna iskaznica, carinsku deklaraciju (za vozila iz uvoza)- potvrda za registraciju, potvrdu o ovlaštenju (izdano od strane generalnog uvoznika), policu osiguranja od automobilske odgovornosti, kasko policu (za operativni leasing te financijski leasing primatelj pravna osoba)

Oprema i strojevi

Kada se radi o opremi i strojevima bit će potrebno imati originalni račun dobavljača, policu osiguranja od loma, požara, izljeva vode te osiguranje protiv krađe, za strojeve koji se registriraju policu obveznog osiguranja te policu kasko osiguranja uz ugovoreno dodatno pokriće osiguranja od loma

Korištena i demo vozila

Za korištena i demo vozila bit će potrebno imati originalni račun dobavljača, račun (vezu) između vlasnika upisanog u prometnoj dozvoli i dobavljača, ako registracija vrijedi (original važeća polica osiguranja od automobilske odgovornosti, potvrda o plaćenoj cestarini, porezu i dr. (u slučaju da je vozilo odjavljeno), u slučaju da se zadržavaju postojeće registarske oznake potrebno je na sve račune u napomenu napisati “Odričemo se tablica u korist kupca”), a ako registracija nije važeća je potrebno obaviti dodatni tehnički pregled

Osiguranje

Polica od automobilske odgovornosti (sklapa se na način da je osiguranik leasinga, a ugovaratelj primatelj leasinga, plaća se jednokratno ili kartično na rate) i kasko polica (plaća se na isti način kao i prethodna polica).

Zainteresirani ste za LEASING, a ne znate od kuda krenuti?

Leasing je moguće realizirati u više institucija u Hrvatskoj, uz povoljne uvjete i besplatnu obradu. Dođite do ovakvog načina financiranja bez većih problema i stajanja u redovima. Naši zaposlenici će potruditi u što kraćem vremenu odgovoriti na sva vaša pitanja i pomoći vam da dođete do idealne ponude i realizirajte leasing bez poteškoća.

Sve što trebate je ispuniti kratki upitnik ispod ili posjetiti:

Naš tim stručnjaka kontaktirat će vas u najkraćem mogućem roku i na osnovu vaših podataka pronaći će vam najbolji kredit na tržištu.

*slanjem podataka slažete se s uvjetima korištenja stranice i GDPR uredbama.

Podjelite objavu s prijateljima!

Podijeli na FACEBOOK

KATEGORIJE OBJAVA

NAŠA PREPORUKA

IZDVOJENE OBJAVE

KATEGORIJE OBJAVA

Saznajte koliki iznos kredita možete dobiti na svoju plaću!

Učlanite se u FACEBOOK grupu:

Lajkajte nas na FACEBOOKU!

Saznajte prvi za akcijske ponude i nove objave.

Internetske stranice NITOR GRUPE koriste kolačiće kako bi osigurale što bolje korisničko iskustvo. Za korištenje i nastavak pregleda kliknite na gumb “SLAŽEM SE”. Informacije o kolačićima možete pročitati na Informacije o kolačićima.